Condiții de cumpărare

Termeni și condiții
Politica de confidentialitate
Condiții de cumpărare
Termeni și condiții
CONDITII LIVRARE

Preturile pentru livrare sunt ESTIMATIVE 

Pentru orasele principale din fiecare judet, daca localitatea este in acelasi judet dar la o distanta mai mare de 3km de orasul din judet,se vor percepe taxe aditionale, din acest motiv va rugam cand comandati, sa intrebati si costul de livrare, costurile apartin firmelor de curierat.

Timpul de livrare intra exclusiv in sarcina serviciilor de curierat ,el poate fi intre 24-72 ore.

Multumim

Politica de confidentialitate
Stimati cumparatori,


   
Informatiile cerute de noi sunt strict date ce se folosesc la facturarea produselor. Cand faceti cumparaturi in magazinul nostru va vom intreba numele, emailul, adresa de livrare, ora de livrare dorita, CNP-ul,  numarul de telefon si metoda de plata. 

    Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice SC NADIALL NORDIC SRL are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

     NU promovam SPAM-ul. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul www.calculatoare-mag.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.

    Putem notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletter si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor cu exceptia prevederilor legale. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteti adresa o cerere scrisa, datata si semnata la adresa: - info [at] calculatoare-mag.ro

  (Calculatoare-mag)SC NADIALL NORDIC SRL nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site. Totodata tinem sa mentionam ca nu trimite corespondenta fara acordul explicit  al clientului.

   Va asiguram de deplina confidentialitate a tuturor datelor preluate.

Conform Cerintelor hotarate în  Directiva UE din 26 mai 2012 și prevederile Legii nr. 506 din 17 noiembrie 2004 in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia fiecarui cetatean in zona comunicaţiilor electronice, fiecarui vizitator al website-ului ii este ceruta permisiunea inainte aplicarii cookie-urilor.

 O parte din aceste cookies sunt necesare pentru a asigura o buna functionalitate a platformei de cumparaturi online. Astfel, este posibil ca prin neacceptarea cookie-urilor, sa nu puteti folosi atat de usor magazinul online si sa nu beneficiati de cele mai bune oferte si recomandari de produse.

Cookie-urile NU CONTIN date personale

Cookie-urile sunt folosite doar poentru buna functionare a site-ului si afisarea de informatii relevante catre utilizator. Acestea nu solicita informatii cu caracter personal in nici o situatie, si nu contin informatii vitale despre persoana dumneavoastra.

Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-urile sunt mici fisiere care sunt stocate pe dispozitivul dumneavoastra(pc, laptop, telefon, tableta, etc) care se instaleaza automat si fara notificari in urma acceptului solicitarii emise de catre website-ul vizitat. Acestea nu pot accesa datele de pe dispozitivul dumneavoastra si nu pot stoca date personale.

Scopul Cookie-urilor?

Conexiunea stabilita in urma Acceptarii Cookie-urilor, realizeaza o legatura a interactiunii dintre utilizator si site-ul web. Astfel, sunt prezentate informatii relevante utilizatorului conform preferintelor acestuia si se pot oferi servicii mai facile si mai la indemana utilizatorului care aduc acestuia un plus de comfort, afisand intr-o maniera automata produsele care corespund cerintelor si nevoilor specifice fiecarui utilizator. Sunt intocmite si rapoarte de statistica interne care ajuta la perfectionarea paginilor si continutului, dar fara a se face o identificare specifica a utilizatorilor.

  

Ce tipuri de Cookies se folosesc?

SITE foloseste urmatoare tipuri de Cookie-uri:

Per Sesiune: Acestea sunt folosite temporar, pana in momentul in care utilizatorul paraseste pagina site-ului.

Fixe: Acestea raman pe dispozitivul utilizatorulul o anumita perioada de timp sau pana sunt sterse manual de utilizator.

Cookie-urile fixe sunt pastrate pe SITE, daca nu le eliminati manual, timp de aproximativ 30 de zile de la data acceptului lor.

 

De ce cookie-urile sunt importante ?

Pentru o buna functionare a internetului, aceste cookie-uri sunt necesare pentru oferirea unei experiente mai placute si mai facile pentru fiecare utilizator. Dezactivarea cookie-urilor poate face unele website-uri sau pagini sa nu functioneze.

Prin refuzul sau neacceptarea cookie-urilor, website-ul nu va mai putea tine cont de dorintele si preferintele dumneavoastra si nu va opri publicitatea online.

Furnizarea serviciilor de publicitate se vor efectua mult mai usor si mai targetat, afisand doar produsele cu interes mare pentru client.

Se poate urmari mai usor comportamentul clientului pe site si interesul fata de anumite produse.

 

Pentru a afla mai multe informatii despre cookies puteti accesa: http://www.youronlinechoices.com/ro/

GDPR

 

GDPR va fi obligatoriu incepand cu 25 mai 2018, necesitand revizuirea si daca este necesar, corectarea tuturor practicilor de operare a datelor. L-am rugat pe Dl. dr. Juhász Botond, managerul si proprietarului Jutasa Ltd. expert in legistlatie comert online, pentru a rezuma cele mai importante informatii despre GDPR:

https://calculatoare-mag.ro  este pe platforma gestionata de UNAS

Platforma UNAS  si GDPR

UNAS este pregatit pentru tranzitie: cerintele legislative sunt indeplinite de sistem si datorita pregatirilor care au avut loc de luni de zile, cerintele GDPR vor fii compatibile cu platforma GDPR incepand cu data de 25 mai 2018. In acelasi timp, trebuie sa stiti ca chiar daca sistemul pe care il utilizati este conform cerintelor GDPR, asta nu inseamna ca puteti sa va relaxati, deoarece Dvs. va trebui sa efectuati pasii concreti de operare a datelor.

Ce este GDPR

GDPR (General Data Protection Regulation), a fost adoptat de Parlamentul European in aprilie 2016. Spre deosebire de directivele cu care ne-am obisnuit in trecut, Regulamentele Europene nu au nevoie de legi nationale care sa transpuna prevederile in legislatia fiecarui stat UE si intra in vigoare direct din data de 25 mai 2018, fara nicio formalitate, in toate statele Uniunii Europene. Regulamentul reglementeaza drepturile persoanelor vizate, obligatiile controlorilor de date si ale prelucratorilor de date, competentele autoritatilor procedurale etc. GDPR este regula principala pe care un webshop ca operator de date trebuie sa o ia in considerare.

GDPR protejeaza datele personale ale persoanelor fizice (afectate)

GDPR protejeaza dreptul persoanei fizice asupra protectiei datelor cu caracter personal, "datele personale" pot fi interpretate pentru o persoana fizica, o companie nu are date personale sau drepturi pentru date cu caracter personal.

Cine trebuie sa respecte reglementarile GDPR

Toti cei care gestioneaza datele personale ale unei persoane fizice. Exista exceptii de la aceasta, atunci cand operarea datelor este efectuata de persoane fizice numai in contextul activitatilor personale sau cele de acasa, regulamentul nu se aplica acestora. De exemplu, se considera activitate personala sau de acasa, schimbul de emailuri, stocare de adrese, si schimbul de date a retelelor sociale, activitati online. Dar deja pe o administrare de date trebuie sa se aplice reglementarea GDPR

Ce sunt datele personale?

Date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale

Specificatii juridice si informatice

Unul dintre principiile de baza a GDPR este dovada conformitatii, a trasabilitatii si a verificabilitatii. Cea ce inseamna ca Dumneavoastra, in calitate de administrator de date(operator) nu e de ajuns sa fiti in concordanta cu reglementarile, ci trebuie sa le puteti si dovedi. Pe de alta parte, nu va puteti referi ca nu e responsabilitatea Dvs, si ca este de ex. responsabilitatea furnizorului de servicii de gazduire, a platformei eCommerce, a programului de facturarea sau celui care trimite newslettere, etc. Dumneavoastra ca si administrator de date (operator) sunteti responsabil (si pana in ziua de azi asa era). Din aceasta rezulta ca nu doar conditiile de prelucrare a datelor cu caracter personal trebuie sa fie in concordanta cu GDPR, ci si operatiunile informatice si organizatorice sa fie in concordanta cu GDPR.

Cine este administratorul de date(operatorul) in activitatile de baza ale unui magazin online

Compania care administreaza magazinul online sau antreprenorul individual, adica o persoana fizica sau juridica care determina scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal sau in comun cu alte persoane.

Cine este procesatorul de date in activitatile unui magazin online?

In cazul unui magazin online, procesator de date este oricine care prelucreaza date personale conform cerintei administratorului magazinului de exemplu furnizorul de hosting (aici se stocheaza datele personale), Curieratul (primeste numele si adresa destinatarului, furnizorii de servicii newsletter (primesc accees la adresele de mail etc.). Conform GDPR procesator de date este fiecare persoana juridica, fizica, autoritate publica, agentie sau orice alt organism care gestioneaza datele cu caracter personal in numele administratorului de date(operatorului).

Obligatiile magazinelor online in legatura cu GDPR

Magazinul online este obligat sa informeze in prealabil despre prelucrarea datelor cu caracter personal. La cererea persoanei in cauza operatorul este obligat ca sa informeze daca sunt date personale folosite si prelucrate legate de acesta, daca da care este scopul acestora, care sunt categoriile datelor prelucrate, cine sunt destinatarii datelor. Daca persoana in cauza cere aplicarea dreptului de stergere sau cel de fi uitat, atunci magazinul online are obligatia de a face acest lucru. Daca a avut loc un incident de confidentialitate, magazinul online trebuie sa raporteze autoritatii de supraveghere in termen de 72 de ore de la primirea acestor informatii si sa pastreze o evidenta a incidentelor de confidentialitate. Daca incidentul reprezinta un risc ridicat asupra drepturilor si libertatii persoanei fizice, operatorul de date are obligatia sa informeze fara intarziere pe aceasta. Totodata trebuie sa tina o evidenta despre prelucrarea datelor care nu sunt ocazionale.

De ce sa modificati declaratia de prelucrarea datelor cu caracter personal?

Persoana in cauza trebuie instiintata despre fiecare detaliu legat de prelucrarea datelor acestuia, in special cu privire la scopul si temeiul juridic al prelucrarii datelor, asupra dreptului operatorului si prelucratorilor datelor, durata prelucrarii si informatii cine are acces la acestea. Modificarile GDPR se refera in special la drepturile persoanelor vizate: dreptul de a fi uitat si dreptul de a porta datele respective. Si despre acestea trebuie instiintate cei in cauza. Daca participa si un responsabil cu protectia datelor, numele si adresa acestuia trebuie indicate.

Exemple specifice - Trimitere Newsletter

Daca cineva se aboneaza la newsletter in magazinul dvs, atunci trebuie sa fie asigurate conditiile tehnice si legale:

  • Este nevoie de o informare a prelucrarii datelor cu caracter personal, care are continut care este conform cerintelor GDPR si care informeaza persoana respectiva la scopul, temeiul juridic, care dintre datele lui o sa fie folosite, ce drepturi are. Aceasta fiind obligatia administratorului magazinului sa o puna la dispozitie
  • Informarea trebuie sa fie afisata pe situl dvs. chiar inainte de abonare la newsletter, iar persoana in cauza trebuie sa accepte. Aceasta se poate face cu un link catre "Prelucrarea datelor cu caracter personal" si cu un checkbox care nu e bifat. Responsabilitatea lui UNAS este ca checkbox-ul sa fie activabil pe frontend si ca sa aveti posibilitatea sa afisati si lucrul respectiv. Responsabilitatea dumneavoastra este ca sa fie o astfel de informare si sa fie linkuit.
  • Mai tarziu daca persoana se dezaboneaza de la newsletter ea va fi stersa din lista abonatilor si poate va trebui sa stiti sa dovediti ca stergerea sa intamplat. Acest lucru in sistemul UNAS e usor, fiindca lista abonatilor este editabila si se poate exporta in multe formate.

Ce trebuie facut?

Pregatirea implica un numar de procese construite unul pe celalalt, urmand pasii urmatori:

  • Cazurile de prelucrare a datelor trebuie evaluate(cand, de ce, etc.)
  • Aceste prelucrari de date trebuie sa apara si intr-un registru
  • Este necesar sa se determine ce si cum trebuie modificat legat de operarea datelor(procesul si pe site) pe baza GDPR
  • Trebuie create regulile necesare interne si externe
  • Daca este necesar, trebuie numit responsabilul cu protectia datelor
  • Trebuie introdus noul proces de operare a datelor
  • Practica conform GDPR trebuie mentinuta.

Evaluarea cazurilor de tratare a datelor

Practic aceste campuri de input intra in considerare:

  • Instalare de cookie-uri functionale si/sau de marketing la vizitarea paginii (inregistrare adresa IP)
  • Inregistrare, comanda, abonare newsletter
  • Contact(formular sau email), orice popup marketing unde se colecteaza date personale(de ex pentru introducerea adresei de email -> cod cupon, etc.)
  • jocuri cu premii
  • solicitari de garantie, tratare reclamatii privind protectia consumatorilor


Desigur, dincolo de cele enumerate mai sus, pot fi mult mai multe scopuri de operare a datelor, dar cele enumerate acopera functionarea unui magazin online. Trebuie sa luati fiecare tip de operare de date si sa le treceti intrun registru, care contine Baza juridica, scopul, durata, si care date sunt gestionate(nume, cnp, etc.) la fiecare tip de operare.

Ce fel de procesari de date se efectueaza intr-un magazin online

  • Instalare de cookie-uri functionale si/sau de marketing la vizitarea paginii (inregistrare adresa IP)
  • Prelucrari de date pentru a contracta si pentru a indeplini contractul: contact, comanda, facturare, livrare, etc.
  • Prelucrari de date pt scopuri de marketing: aceasta include si trimiterea de newsletter, remarketing, jocurile cu premii, etc.

Care va fi baza legala a operarii datelor in cazul unui magazin online

Schimarea importanta in GDPR este, ca se schimba baza legala a operarii datelor. Un magazin online, tipic efectua operarea datelor doar cu acordul persoanei in cauza, aceasta se schimba partial, fiindca executarea contractului este deja considerat o baza legala de operare a datelor. De exemplu datele operate la implinirea comenzii sau la livrare. Operarea datelor cu privire la marketing raman neschimbate adica necesita acordul persoanei acarei date dorim sa le prelucram. Raman totodata importante datele operate conform legii (tratarea reclamatiilor consumatorilor, tratarea reclamatiilor, facturarea.)

Remarketing Google si Facebook

Remarketingul nu este inca clar si este dificil sa de declarat cine este operatorul de date, administratorul magazinului sau de ex Google. Ceea ce putem preciza este, daca un administrator nu foloseste cookie-uri pentru identificare, atunci operarea datelor personale nu va fi realizata. Dar daca persoana afectata se poate identifica prin cookie-urile folosite, atunci activitatea de remarketing devine o operare de date personale, si este necesar sa pastreze fereastra de acceptare cookie-uri.

Ce este crearea de profiluri?

„orice forma de prelucrare automata a datelor cu caracter personal care consta in utilizarea datelor cu caracter personal pentru a evalua anumite aspecte personale referitoare la o persoana fizica, in special pentru a analiza sau prevedea aspecte privind performanta la locul de munca, situatia economica, sanatatea, preferintele personale, interesele, fiabilitatea, comportamentul, locul in care se afla persoana fizica respectiva sau deplasarile acesteia”. Crearea de profil la un magazine online se poate crea automat in doua feluri. Pe deoparte la crearea contului la o comanda predata, sau cu datele stranse cu ajutorul cookie-urilor. Daca pe aceste date cream automat prelucrare de date, acestea trebuie sa fie conform cu reglementarea GDPR si e obligatoriu ca persoanele a caror date sunt prelucrate sa aiba dreptul si posibilitatea ca sa decida pe deasupra crearii de profil si decizia bazata pe aceasta. De exemplu daca pe baza comenzilor anterioare dorim sa oferim un cupon la client, aceasta o sa fie o decizie bazata pe crearea de profil. In cazul lui google de exemplu care ne arata produse bazate pe baza cautarilor noastre anterioare, nu este luata o decizie clara, dar practicile juridice o sa decida in aceste cazuri.

Drepturile persoanelor afectate

Modificarile din GDPR se refera in special la drepturile persoanelor vizate: A aparut dreptul de a fi uitat, si dreptul de a porta datele personale, si persoanele afectate trebuie sa fie informate. In politica de confidentialitate trebuie trecut ca un nou element, ca datele introduse sunt necesare pentru indeplinirea contractului, informare despre crearea de profil, si ca acordul oricand se poate revoca.

  • dreptul de revocare
  • accesul la datele personale si informatii legate de prelucrarea datelor cu caracter personal
  • dreptul de corectare
  • limitarea operarii datelor
  • dreptul la stergere
  • dreptul de a protesta
  • dreptul de portabilitate

Link-uri utile

Condiții de cumpărare
Conditiile de plata

Se accepta plata ramburs si plata prin transfer bancar OP.

PLATA RAMBURS-livrarea decurge din momentul confirmarii telefonice sau prin email.

PLATA CU OP-livrarea decurge din momentul confirmarii telefonice sau prin email,dupa ce viramentul a intrat in contul societatii noastre.

  Comanda plasata comanda pana in orele 12:00 se proceseaza in aceiasi zi,comanda primita dupa ora 12:00  se proceseaza in ziua urmatoare.

ATENTIE:Ne rezervam dreptul sa nu livram produsele daca sunt date lipsa pentru identificarea clientului sau a adresei de expeditie.

Conditiile de GARANTIE

Daca aveti o problema legata de garantie va rog urmati urmatorii pasi.Consultati inainte Conditii generale de garantie:

-  Pasul 1:   Se completeaza din contul dumneavoastra Formular Garantie sau se solicita in scris pe adresa de mail un formular garantie     info@calculatoare-mag.ro 

-  Pasul 2:   Se trimite produsul in atentia departamentului de garantie.

Pachet trebuie sa contina o copie  a facturii fiscale de cumparare a produsului  și formular garantie.

    Conditii generale de garantie:

       In functie de produs el poate fi diferit de la 1 an la 3 ani.Garantia aferenta va fi scrisa pe Factura sau certificatul de GARANTIE

       Conditiile certificatului de Garantie sunt considerate cunoscute, agreate si acceptate in momentul in care curierul sau reprezentantul clientului ridica produsele.

       Garantia se acorda la sediul furnizorului.Produsele pot fi trimise exclusiv prin  firmele de curierat. Taxa de transport se achita de catre client tur-retur ,puteti alege cu ce curier vreti sa trimiteti,in curieri agreati de catre VANZATOR:Fan Curier,DPD,Urgent Cargus,Nemo,GLS.

    OUG nr. 34/2014 ARTICOLUL 14 Obligatiile consumatorului in cazul retragerii

    (1) Cu exceptia cazului in care profesionistul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 11. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile

    (2) Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care profesionistul accepta sa suporte acele costuri sau in care profesionistul nu a informat consumatorul ca aceste costuri trebuie suportate de consumator. In cazul contractelor in afara spatiilor comerciale, in cazul carora produsele au fost livrate la domiciliul consumatorului la momentul incheierii contractului, profesionistul preia produsele pe cheltuiala sa daca produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate in mod normal prin posta

       Preluarea produsului se face in ambalajul, cu documentatia tehnica si toate accesoriile cu care produsul a fost achizitionat. 

       Garantia se acorda conform procedurilor, conditiilor specificate in certificat si conform legii. Nerespectarea procedurii de garantie sau a conditiilor acesteia, duce la imposibilitatea preluarii produsului in garantie.

        Indiferent de componenta defecta a produsului, cumparatorul preda in garantie ansamblul complet specificat in certificatul de garantie.

       Lipsa unui document, ambalaj sau accesoriu atrage imposibilitatea de a prelua produsul.

           Produsele vor fi returnate  în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte, documentele care le-au însoțit și cu o copie a Facturii de achiziție.

           Returnarea unui produs fără ambalajul acestuia sau fără accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporți de siguranță, elemente de protecție din carton sau polistiren etc.) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor menționate mai jos. 

           Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, pete, socuri, etc.. fara ca acestea sa fie aduse la conformitate.

         Garantia se refera la schimbarea sau repararea gratuita a defectelor hardware. In cazul in care situatia intalnita este una software, sau in urma testarii produsul este functionabil sau sunt incalcate conditiile de garantie, remedierea se va efectua contra cost si se va percepe o taxa de manopera de 50 ron / ora.

        Departamentul tehnic va solutiona orice problema de service in termen rezonabil de la receptia produsului, dar nu mai tarziu de  de 14 zile.Acest termen se poate prelungi pana la 30 de zile daca intervin cauze ce nu tin de activitatea
    firmei. In situatia in care se depaseste termenul de 30 zile pentru solutionarea produselor in garantie, cumparatorului i se va inlocui produsul (la valoarea actualizata) cu un alt produs din acceasi categorie.

        Furnizorul nu isi asuma nici o raspundere privind pierderile de informatie soft ce ar putea surveni ca urmare a unor defectiuni, ci doar obligatia de a remedia defectiunile hardware. In caz de defectiune a aparatului, firma nu va putea fii trasa la raspundere pentru aparitia unor defectiuni, societatea avand doar obligatia de a remedia defectiunile hardware.

        In caz de defectiune a aparatului, "Calculatoare-mag" nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru pierderea de timp sau daune morale, nici pentru prejudicii ca si consecinta a acestor pierderi, singura noastra obligatie fiind aceea de a repara sau inlocui echipamentul aflat in garantie.

       Prin urmare, insistam asupra necesitatii salvarii prealabile a tuturor datelor pasibile a fi pierdute, orice reclamatii ulterioare considerandu-se a fi nefondate.

       Garantia produsului se anuleaza daca: indepartati eticheta cu numarul de serie, faceti modificari asupra produsului, fortati depasirea parametrilor, inlaturati sigiliul aplicat de firma.

       Orice modificare se efectueaza de catre personal, modificarile de orice natura efectuate de terti sunt strict interzise si duc la pierderea garantiei.

    Datorita procesului de fabricatie a ecranelor LCD/TFT, nu se poate garanta functionarea tuturor pixelilor. Un numar de 3 pixeli albi, 3 negri sau un total de 5 pixeli nefunctionali este considerat in parametrii normali de functionare.

    Următoarele categorii de produse NU se pot returna decat sigilate:

      1.Consumabile (filtre și cartușe filtrante, cartușe refil, acumulatori, cartușe imprimantă, accesorii birotică și papetărie etc.);
      2.Produse de îngrijire personală, cosmetice, parfumuri;
      3.Produse pentru igiena intimă (absorbante, irigatoare, gel intim,reserve periute de dinti, etc.) și igiena dentară (periuțe de dinți, irigatoare bucale etc.)
      4.Extensii de garanții;
      5.Birotica și papetărie;
      6.Produse pentru copii și nou-născuți (scutece și hrană, igienă și îngrijire etc.);
      7.Articole pentru gravide (accesorii maternitate și cosmetice gravide etc.);
      8.Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, doar unul dintre produse poate fi desigilat,restul    de produse le putem accepta doar daca sunt sigilate.
      9.Produsele aduse in stoc in urma unei comenzi speciale ferme si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate.
    10.Din motive de igiena nu se accepta retur produse de tip Casti Earbuds care au fost desigilate. 

       Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.


       Accidentele de transport sunt responsabilitatea totala a transportatorului, transportatorul certificand conformitatea ambalajului si integritatea produsului prin ridicarea coletelor.

       Coletele trimise in garantie va recomandam sa fie trimise cu valoare asigurata.

       Cumparator prin personal propriu, acesta avand obligatia de a reclama deficientele calitative, cantitative sau de orice fel in 48 de ore de la receptie, reclamatiile ulterioare fiind considerate nefondate.

         Declaratie de conformitate:conform declaratiei de conformitate primita de la furnizor, certificam faptul ca produsele sunt testate bucata cu bucata conform normelor europene, asigurand si declarand pe proprie raspundere respectarea prevederilor HG nr.457/2003, HG 88/ 2003, HG 497/2003.

        Instructiuni de utilizare: Produsele livrate au in componenta subansamble electronice si mecanice care necesita respectarea cu strictete a conditiilor tehnice generale de instalare si utilizare: tensiunea de alimentare: 220V+10-15%, obligatoriu prize cu impamantare, tensiunea masurata intre carcasa echipamentului si nulul prizei de alimentare (cu aparatul pornit) sa nu depaseasca 1V, frecventa retelei: 50Hz+/-2%, temperatura: 10-35 grC, umiditate: 65% fara
    condensare, presiunea atmosferica: 84-107kPa, sediu lipsit de praf, agenti corozivi si vibratii, conectarea intre ele a echipamentelor este permisa doar cand acestea sunt deconectate de la reteaua de alimentare.
        Conditiile certificatului de Garantie sunt considerate cunoscute, agreate si acceptate in
    momentul in care curierul sau reprezentantul clientului ridica produsele.
       Nu folositi cabluri care nu sunt recomandate de producator. Nu expuneti produsul la umiditate, lumina soarelui etc.

       Nu plasati produsul in apropierea radiatoarelor sau a altor echipamente generatoare de caldura. Nu plasati produsul pe suprafete instabile, poate cadea si provoca accidentarea grava a persoanelor din apropiere.

       Nu blocati si nu acoperiti acoperiti suprafata de ventilatie cu niciun fel de material, aceasta suprafata deschisa a carcasei ofera necesarul de circulatie a aerului pentru disiparea caldurii.

       Produsul trebuie sa beneficieze, in permanenta, de o ventilatie adecvata.

       Nu introduceti obiecte in interior deoarece puteti atinge fire cu un voltaj periculos si va puteti electrocuta.

       Nu supraincarcati priza la care este conectat produsul, deoarece pot rezulta incendii sau socuri electrice.

       Nu incercati sa reparati dumneavoastra produsul deoarece deschiderea carcasei va poate expune la voltaje periculoase.

       Daca nu folositi produsul pentru un timp mai indelungat, decuplati-l de la sursa de curent. Decuplati produsul de la sursa de curent atunci cand:

    a. Cablul de alimentare este ars sau prezinta avarii.

    b.Daca a fost varsat lichid pe produs.

    c. Produsul a cazut jos sau carcasa prezinta avarii. Instalati produsul dupa
    aproximativ o jumatate de ora dupa ce l-ati receptionat.

       Eventualele diferente de temperatura produc condens si exista pericolul unor scurtcircuite.

       Curatati ecranul monitorului cu o carpa moale.

       Daca folositi o solutie de curatat geamuri, nu folositi niciun lichid care sa contina solutie anti-statica sau un aditiv similar care poate zgaria suprafata ecranului.

       Recomandare: folosti produsele speciale pentru curatarea ecranului.

       Pozitionati produsul la o distanta suficient de mare incat sa puteti lucra lejer.

       Prezentul certificat se completeaza cu prevederile HG 394/1995.

       Informatiile prezente se considera acceptat de parti prin bifarea casutei "Am citit si sunt de acord cu "Termenii & conditiile".


    Calculatoare-mag

    Politica de retur

    -  Pasul 1:   Se completeaza din contul dumneavoastra Formular Retur sau se solicita in scris pe adresa de mail un formular garantie info@calculatoare-mag.ro 

    -  Pasul 2:   Se trimite produsul in atentia departamentului de retur.-Retur Calculatoare Mag

    Pachet trebuie sa contina o copie  a facturii fiscale de cumparare a produsului  și formular garantie.

         

     Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
            Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.
    In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor.
            Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract.

     Vom efectua aceasta rambursare , in urmatoarele conditii :
    -furnizarea unui cont bancar valid pe numele persoanei care a efectuat comanda.

    -in cazul in care ai cumpãrat mai multe produse de acelasi fel si vrei sã le returnezi pe toate, asigurã-te cã doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptã doar dacã sunt sigilate.  

    Poti să renunți la produsul achiziționat și să primești banii înapoi, te rugăm să ne contactezi pentru acceptul nostru prin o declarație de intenție scrisă: pe adresa de e-mail calculatoare.mag@gmail.com

    Te contactăm în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai mult de 24 de ore (în zilele lucrătoare). Conform legislatiei în vigoare, în cazul denunțării unilaterale a contractului la distanță, costul returnării produsului revine în sarcina clientului. Ne rezervăm dreptul la refuzarea coletelor trimise cu plata la destinatar. După primirea și verificarea integrității produsului returnat, banii tăi vor fi înapoiați în termen de maxim 14 zile lucrătoare de la verificare.

    ATENȚIE! Nu trimite înapoi niciun produs în niciun caz, fără să ne anunți în prealabil! Altfel, riști refuzarea coletului!

    Costul transportului este suportat în totalitate de client iar produsele trebuie să respecte condiţiile de retur.

    Pentru a returna un produs veţi completa formularul de retur.

    Produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite (trebuie să fie insoţite de documentele originale şi în ambalajul original). 

    Returul de produse poate fi solicitat pentru una din următoarele situaţii: 

    • Produse nefunctionale - dacă produsul este nefuncţional puteţi solicita returnarea produsului în vederea înlocuirii cu un produs nou. Costurile de retur şi livrare a produsului corect vor fi suportate în totalitate de către compania noastră. 
    • Produse nesolicitate - dacă vi s-a livrat alt produs decât cel comandat, vă rugăm să semnalaţi cât mai curând acest lucru pentru a returna produsul greşit şi a fi livrat cel corect. Costurile de retur şi livrare a produsului corect vor fi suportate în totalitate de către compania noastră.

    Nu se pot returna produse pentru storno decat in maxim 14 zile de la achizitia lor,dupa expirarea  cele 14 zile legale produsul poate fi trimis doar pentru probleme legate de garantie.

    (14 zile=14 zile lucratoare)

    Pentru produsele care le-ati achizitionat si au depasit termenul legal de returnare de 14 zile ,trebuie sa consultati  termenii de garantie.

    Sunt exceptate de la dreptul de retragere contractele la distanta incheiate conform art 16 din O.U.G 34.

    Renunțarea la produsele cumpărate fără invocarea vreunui motiv, conform legii comerțului la distanță (O.U.G. nr. 34 / 2014 cu modificarile ulterioare).

    Produsele vor fi returnate  în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte, documentele care le-au însoțit și cu o copie a Facturii de achiziție. Returnarea unui produs fără ambalajul acestuia sau fără accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporți de siguranță, elemente de protecție din carton sau polistiren etc.) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor menționate mai jos. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, pete, socuri, etc.. fara ca acestea sa fie aduse la conformitate.

    Diminuarea valorii bunurilor returnate (Conform O.U.G. Nr. 34/2014 Art. 14, Alin. 3 @)

    Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță consumatorul nu are posibilitatea de a vedea bunurile înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage. Din același motiv, consumatorului i se permite să testeze și să verifice bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor.

    Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul trebuie să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. De exemplu: consumatorul trebuie doar să probeze un articol de îmbrăcăminte, nu să îl poarte la diverse ocazii. Produsele electronice și electrocasnice se probează numai prin pornirea și oprirea acestora, NU prin folosirea acestora în scopul în care au fost produse. Prin urmare, în timpul perioadei de retragere, consumatorul trebuie să mânuiască și să inspecteze bunurile cu grija necesară.

    Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării bunurilor.

    Manipulările acceptate pentru determinarea naturii, calității și funcționării bunurilor sunt:
    - dezambalarea fără distrugerea sau deteriorarea ambalajelor originale, urmand instructiunile pentru despachetare (acolo unde producatorul indica modul de manipulare ) fara deteriorarea ambalajului, produsului sau accesoriilor;
    - inspectarea vizuală, tactilă și olfactivă (atunci când nu se încalcă prevederile de mai jos) a produselor;
    - în cazul produselor care nu necesită montarea de accesorii consumabile sau racordarea la alte utilități decât energia electrică se permite alimentarea numai cu energie electrică și pornirea/oprirea acestora;
    - în cazul produselor care necesită montarea de accesorii consumabile (de ex.: filtre, cartușe refill, cartușe de imprimantă, toner etc.) sau racordarea la alte utilități decât energia electrică (de ex.: apă, gaz metan, aer comprimat etc.) se permite alimentarea numai cu energie electrică și pornirea/oprirea acestora și nu se permite montarea accesoriilor consumabile.

    Daca un consumator își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a bunurilor, consumatorul răspunde pentru eventuala diminuare a valorii bunurilor.

    Acţiuni neacceptate care duc la diminuarea valorii produsului returnat sau pierderea dreptului de retragere:
    - folosirea aparatelor electronice sau electrocasnice în orice alt mod decât testarea prin pornirea/oprirea aparatului;
    - ruperea sigiliilor și a etichetelor;
    - ruperea sau deteriorarea ambalajelor originale (ambalajele originale fac parte integrantă din produs);
    - zgârierea, murdărirea, pătarea, impregnarea produselor cu substanțe externe;
    - desigilarea accesoriilor consumabile (de ex. cartușe de cerneală, toner etc.)
    - desigilarea sau instalarea licențelor software;
    - desigilarea produselor alimentare, cosmetice, de îngrijire personală, de curățenie, produselor pentru copii și nou-născuți sau de lenjerie intimă.

    Accesoriile (manuale de utilizare, CD-uri, cabluri etc.) aflate în cutia produsului precum și ambalajul original al acestuia fac parte integrantă din produs. Ca urmare atunci când returnați un produs aveți obligația de a-l returna cu ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau ambalat în cutie din carton (fără etichete lipite pe acesta, fără tăieturi, rupturi etc.) și împreună cu toate accesoriile acestuia.

    În cazul retragerii din contract, consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipularea bunurilor, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării bunurilor. În cazul în care bunul returnat prezintă ambalaj original deteriorat sau incomplet, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri electrice, accesorii lipsă, certificate de garanție lipsă, consumatorul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii bunurilor. Înainte de a returna produsul vă rugăm să protejați ambalajul original cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau cu o cutie din carton. Nu tăiați ambalajul original și nu lipiți etichete sau scotch pe acesta.

    Valoarea produselor folosite, cu urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand  costurile de igienizare, cosmetizare,reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs Recondiționat / Refurbished. Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.

    Valoarea produselor cu ambalajul original deteriorat (carton șifonat și/sau rupt și/sau tăiat și/sau găurit și/sau ud și/sau cu urme de etichete, bandă adezivă, pix, marker etc.) se diminuează cu valoarea aducerii la conformitate.

    Valoarea produselor cu ambalajul original lipsă sau incomplet (de exemplu: suporți de siguranță, elemente de protecție din carton sau polistiren etc.) se diminuează conform valoarii aducerii la conformitate.

    Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea proceduri de returnare supusa unor taxe readucere a produselor la starea in care au fost livrate.
    Diminuarea se aplica intre  10%-90% din valoarea initiala a produsului. Taxa de diminuare va fi comunicata catre client la receptionarea produselor modificate.

    - produsul returnat trebuie să fie însoțit de certificatul de garanție în original, dacă acesta este emis de producător/distribuitor, cu excepția certificatelor de garanție emise în format electronic.
    - daca produsele returnate au fost insotite de eventuale bonusuri/cadouri, trebuie returnate si acestea. In caz contrar, valoarea acestora se diminueaza din valorea returului. 
    - daca s-au achizitionat mai multe produse de acelasi fel si se doreste returul pe toate, va rog sa va asigurati ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

    Consumatorul nu îşi poate exercita dreptul de retragere pentru furnizarea de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator: produse alimentare, produse cosmetice, produse de lenjerie, produse electronice care au intrat in contact cu pielea/parul/cavitatea bucala ( din motive de igiena, acestea se accepta retur NUMAI dupa aducerea la conformitate prin inlocuirea elementelor ce au intrat in contact cu pielea/parul/cavitatea bucala) etc.

    Exceptii la RETUR
    Exceptiile privind dreptul de retur (nu se accepta returul lor) sunt enumerate exemplificativ, fara a ne limita la urmatoarele (conform art. 16 OUG 34/2014):
    -extensii de garantii etc.
    -saltelele, decoratiunile si obiectele textile se pot returna doar daca sunt sigilate sau nu au fost indepartate etichetele acestora
    -produse de tip comanda speciala, indiferent de categorie aduse in stoc in urma unei comenzi ferme din partea ta sau a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate 

    Consumer

    ANPC