Condiții de cumpărare

Termeni și condiții
Politica de confidentialitate
Condiții de cumpărare
Termeni și condiții
Manual Instalare si utilizare baterie laptop, tableta.

Manual de utilizare, instalare si recomandari pentru utilizarea in siguranta

 

Se recomanda citirea cu atentie a manualului de utilizare si respectarea recomandarilor cuprinse, referitoare la masurile de siguranta.

In cazul in care produsul este folosit in alte scopuri decat cele descrise, produsul poate fi deteriorat. Utilizarea incorecta poate provoca,de asemenea, anumite pericole, asa cum ar fi, scurtcircuitele,

arsuri, electrocutari, etc., pentru care producatorul nu isi asuma raspunderea.

Produsul respecta cerintele nationale si europene.

Utilizarea bateriei

Inainte de montaj bateria trebuie sa fie lasata la temperatura camerei timp de 1 ora.

 

  1. Verificati continutul ambalajului si asigurati-va ca bateria este compatibila cu modelul dumneavoastra de laptop. In caz contrar, nu continuati inlocuirea bateriei.
  2. Inainte de a inlocui bateria, dezinstalti driverul bateriei din laptop
  3. Accesseaza acest link pentru a urmari cum se dezistaleaza driverul bateriei
    click aici
  4. Opriti laptopul.
  5. Bateria noua este incarcata partial. Inainte de incarcarea in totalitate, pentru prima data, trebuie mai intai descarcata pana la oprirea de la sine a laptopul, oprire care are loc, de obicei, atunci cand nivelul de incarcare a bateriei este de 3-5%.
  6. Preveniti descarcarea de pana la 0% (stare de descarcare profunda),deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea bateriei.
  7. Recomandam ca prima incarcare a bateriei sa dureze aproximativ 14 ore. Primele trei cicluri de incarcare trebuie sa fie efectuate in urmatorul mod:
  8. Descarcati bateria pana la oprirea de la sine a laptopului, iar apoi incarcati bateria in mod complet. ----  --repetati acest mod de trei ori.
  9. Utilizati numai incarcatoarele cu parametrii indicati de catre producatorul laptopului.
  10. In cazul schimbarii frecvente a bateriei, aveti grija sa pastrati curat compartimentul pentru baterie,
  11. precum si contactele.
  12. Incalzirea bateriei este o consecinta fireasca a functionarii sale.
  13. Nu scoateti niciodata bateria in timpul de functionare a laptopului.
  14. In cazul unui defect sau defectiune, intrerupeti imediat
  15. Probleme legate de incarcarea bateriei

- La primele cicluri de incarcare a bateriei poate interveni oprirea procesul de incarcare dupa cateva minute.

Acest lucru este normal, este necesar sa scoateti bateria si sa o reintroduceti apoi in laptop.

-In cazul in care bateria nu este detectata, se recomanda actualizarea versiunii de BIOS a laptopului.

- jn cazul in care apare informatia de incompatibilitate a bateriei, este necesar sa dezactivati programul

de gestionare a energiei, instalat de catre producatorul laptopului sau reinstalare driver baterie.

 

Mentenanta bateriei

-In scopul mentinerii performantei inalte a bateriei, este necesar ca aceasta sa fie in mod regulat descarcata pana la oprirea de la sine a laptopului si apoi reincarcata in mod complet. Astfel de cicluri de descarcare si incarcare trebuie sa fie efectuate cel putin o data la doua luni.

- Bateria nu poate fi lasata descarcata pentru mai mult de doua zile, intrucat acest lucru poate provoca

trecerea in starea ei de descarcare profunda si, in consecinta, poate duce la deteriorarea bateriei sau

scurtarea duratei sale de viata,daca doriti sa o scoateti sau nu mai aveti nevoie de baterie o perioada este recomandat sa fie incarcata 50-60% inainte de depozitare

- In cazul in care bateria nu va fi utilizata timp de mai mult de 3 luni, este necesar sa fle incarcata pentru

o capacitate minima de 70%. In momentul reutilizarii bateriei, este necesar sa fie efectuate trei cicluri

de incarcare, asa ca si in cazul unei baterii noi.

-Pastrati bateria intr-un loc uscat, la o temperatura de aproximativ 20°C in cazul depozitarii.

 

Recomandari

Pastreaza bateria laptopului cat mai rece.

Bateriile se degradeaza mai repede daca latopul are o temperatura ridicata.

Daca folositi laptopul perioade mai lungi pentru a evita supraincalzirea folositi un Stand-Cooler.

Nu blocati orificiile de ventilatie ale laptopului.

Daca tineti tot timpul laptop-ul in priza, bateria se uzeaza prin nefolosire ,lucru valabil si daca scoateti bateria si nu o folositi,nu o depozitati tntr-o stare complet incarcata sau epuizata, este recomandat sa fie incarcata 50-60%.

Optimizeaza setarile de consum ale laptopului din Control Panel pentru a creste autonomia bateriei.

Pentru o autonomie mai mare opreste retelele de Bluetooth si Wireless daca nu ai nevoie de ele active in caz ca folosesti laptopul exclusiv pe baterie.

Autonomia bateriei este influentata de:

-sistemul de operare

-nivelul de luminiozitate folosit

-tipul de utilizare,office,media,etc.

Observatii generale

-Produsul nu este destinat jocului si nu poate fi lasat la indemdana copiilor, sau in apropierea animalelor.

- Nu expuneti bateria la temperaturi extreme, surse de foc, lumina directa a soarelui, intrucat acest lucru

poate provoca un incendiu sau o explozie.

-Protejati produsul de umiditate, inundatii si de infiltrare a apei.

-Nu aruncati bateria in foc - acest lucru poate duce la incendiu, sau explozia bateriei.

-Nu conectati conductorii metalici la polul bateriei, deoarece acest lucru poate provoca un scurtcircuit,

electrocutare sau alte leziuni.

-Nu expuneti bateria la actiunea de greutate mecanica.

-Nu loviti produsul de obiecte dure sau ascutite. Socul, lovirea, sau cadere de la o inaltime mare a produsuluiprovoaca deteriorarea acestuia.

-Nu demontati, reparati si nu modificati in nici un fel constructia bateriei, intrucat, in consecinta, pot provoca incendii sau explozii.

-In cazul care bateria emite un miros neplacut,prezinta deforamari ale stratului exterior,OPRITI IMEDIAT

utilizarea echipamentului .      

-In cazul in care bateria prezinta scurgeri de lichid , EVITATI contactul cu pielea si ochii.Daca totusi ati atins lichidul, clatiti zona cu apa din abundenta si contactati serviciul de urgenta sau un spital pentru a primirea ajutorului medical  .

Pentru curatarea exterioara a produsului nu se recomanda curatarea cu detergenti puternici, alcool sau alti solventi chimici.                 

Termeni si conditii

Calculatoare-mag conditii garantie:

TERMENI Garantie

Produsele au o garantie de 12 luni , 18 luni,24 luni  in functie de producator.

Livrare 24-48h

Pentru a putea garanta o livrare prompta si sigura pentru tine. Fan Courier si Cargus livreaza produsele in toate localitatile din Romania.
Ai ales produsul dorit? Perfect, te bucuri de el in curand livram in 24 de ore pentru produsele din stoc.

Retur 14 de zile

Daca in 14 zile nu esti multumit de produsul achizitionat de la noi, ti-l inlocuim pe loc, fara intrebari sau alte batai de cap.Garantie de retur 14 de zile. 

Service prompt

Toate  produsele trimise in service vor fi  inspectate  conform prevederilor legale

 

Verificate si testate

 

Produsele sunt testate.

Garantia se acorda la sediul furnizorului. Taxele de transport aferente garantiei se achita de catre client.

Garantia se acorda conform procedurilor, conditiilor specificate in certificat si conform legii. Nerespectarea procedurii de garantie sau a conditiilor acesteia, duce la imposibilitatea preluarii produsului in garantie.

 Nu se acorda garantie pentru niciun produs ce prezinta corpuri straine, bucati de mediu de scriere sparte in interiorul aparatului, contacte lipsa, urme de arsuri sau lichid .

    De asemenea se va refuza receptia in vederea asigurarii garantiei pentru acele produse care nu au etichetele sau sigiliile de garantie intacte si produse la care seriile nu corespund cu cele de pe certificatul de garantie.

   Accidentele de transport sunt responsabilitatea totala a transportatorului, transportatorul certificand conformitatea ambalajului si integritatea produsului prin ridicarea coletelor.

      Coletele trimise in garantie va recomandam sa fie trimise cu valoare asigurata.

    Garantia produsului se anuleaza daca: indepartati eticheta cu numarul de serie, faceti modificari asupra produsului, fortati depasirea parametrilor, inlaturati sigiliul aplicat de firma.

     Orice modificare se efectueaza de catre personal, modificarile de orice natura efectuate de terti sunt strict interzise si duc la pierderea garantiei.

    Departamentul tehnic va solutiona orice problema de service in termen rezonabil (in general intre 1 – 5 zile lucratoare)de la receptia produsului. Acest termen se poate prelungi pana la 30 de zile daca intervin cauze ce nu tin de activitatea firmei. In situatia in care se depaseste termenul de 30 zile pentru solutionarea produselor in garantie, cumparatorului i se va inlocui produsul (la valoarea actualizata) cu un alt produs din acceasi categorie.

    

Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
    Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.
In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor.
    Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare , in urmatoarele conditii :
-furnizarea unui cont bancar valid pe numele persoanei care a efectuat comanda.

    Poti să renunți la produsul achiziționat și să primești banii înapoi, te rugăm să ne contactezi pentru acceptul nostru prin o declarație de intenție scrisă: pe adresa de e-mail info@calculatoare-mag.ro,

Formularul de retur 
În cazul în care veţi dori returnarea produselor, este necesar să completaţi formularul de retur. 

 

Ne rezervăm dreptul de a refuza returul produsului sau de a opri o sumă din valoarea produsului în următoarele situaţii: 

  • deteriorarea ambalajului;
  • uzura produsului; 
  • zgârieturi sau lovituri;
  • desigilare recipientelor de toner ,inkjet cat si laser
  • lipsa din cantitate de toner refil sau cerneala in cazul flacoanelor de toner si cerneala.

Exceptiile privind dreptul de retur (nu se accepta returul lor) sunt enumerate exemplificativ, fara a ne limita la urmatoarele (conform art. 16 OUG 34/2014):
-extensii de garantii etc.
-saltelele, decoratiunile si obiectele textile se pot returna doar daca sunt sigilate sau nu au fost indepartate etichetele acestora
-produse de tip comanda speciala, indiferent de categorie aduse in stoc in urma unei comenzi ferme din partea ta sau a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate 

 

 

CONDITII LIVRARE

Preturile pentru livrare sunt ESTIMATIVE 

Pentru orasele principale din fiecare judet, daca localitatea este in acelasi judet dar la o distanta mai mare de 3km de orasul din judet,se vor percepe taxe aditionale, din acest motiv va rugam cand comandati, sa intrebati si costul de livrare, costurile apartin firmelor de curierat.

Timpul de livrare intra exclusiv in sarcina serviciilor de curierat ,el poate fi intre 24-72 ore.

Multumim

Politica de confidentialitate
Stimati cumparatori,


   
Informatiile cerute de noi sunt strict date ce se folosesc la facturarea produselor. Cand faceti cumparaturi in magazinul nostru va vom intreba numele, emailul, adresa de livrare, ora de livrare dorita, CNP-ul,  numarul de telefon si metoda de plata. 

    Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice SC NADIALL NORDIC SRL are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

     NU promovam SPAM-ul. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul www.calculatoare-mag.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.

    Putem notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletter si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor cu exceptia prevederilor legale. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteti adresa o cerere scrisa, datata si semnata la adresa: - info [at] calculatoare-mag.ro

  (Calculatoare-mag)SC NADIALL NORDIC SRL nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site. Totodata tinem sa mentionam ca nu trimite corespondenta fara acordul explicit  al clientului.

   Va asiguram de deplina confidentialitate a tuturor datelor preluate.

Conform Cerintelor hotarate în  Directiva UE din 26 mai 2012 și prevederile Legii nr. 506 din 17 noiembrie 2004 in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia fiecarui cetatean in zona comunicaţiilor electronice, fiecarui vizitator al website-ului ii este ceruta permisiunea inainte aplicarii cookie-urilor.

 O parte din aceste cookies sunt necesare pentru a asigura o buna functionalitate a platformei de cumparaturi online. Astfel, este posibil ca prin neacceptarea cookie-urilor, sa nu puteti folosi atat de usor magazinul online si sa nu beneficiati de cele mai bune oferte si recomandari de produse.

Cookie-urile NU CONTIN date personale

Cookie-urile sunt folosite doar poentru buna functionare a site-ului si afisarea de informatii relevante catre utilizator. Acestea nu solicita informatii cu caracter personal in nici o situatie, si nu contin informatii vitale despre persoana dumneavoastra.

Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-urile sunt mici fisiere care sunt stocate pe dispozitivul dumneavoastra(pc, laptop, telefon, tableta, etc) care se instaleaza automat si fara notificari in urma acceptului solicitarii emise de catre website-ul vizitat. Acestea nu pot accesa datele de pe dispozitivul dumneavoastra si nu pot stoca date personale.

Scopul Cookie-urilor?

Conexiunea stabilita in urma Acceptarii Cookie-urilor, realizeaza o legatura a interactiunii dintre utilizator si site-ul web. Astfel, sunt prezentate informatii relevante utilizatorului conform preferintelor acestuia si se pot oferi servicii mai facile si mai la indemana utilizatorului care aduc acestuia un plus de comfort, afisand intr-o maniera automata produsele care corespund cerintelor si nevoilor specifice fiecarui utilizator. Sunt intocmite si rapoarte de statistica interne care ajuta la perfectionarea paginilor si continutului, dar fara a se face o identificare specifica a utilizatorilor.

  

Ce tipuri de Cookies se folosesc?

SITE foloseste urmatoare tipuri de Cookie-uri:

Per Sesiune: Acestea sunt folosite temporar, pana in momentul in care utilizatorul paraseste pagina site-ului.

Fixe: Acestea raman pe dispozitivul utilizatorulul o anumita perioada de timp sau pana sunt sterse manual de utilizator.

Cookie-urile fixe sunt pastrate pe SITE, daca nu le eliminati manual, timp de aproximativ 30 de zile de la data acceptului lor.

 

De ce cookie-urile sunt importante ?

Pentru o buna functionare a internetului, aceste cookie-uri sunt necesare pentru oferirea unei experiente mai placute si mai facile pentru fiecare utilizator. Dezactivarea cookie-urilor poate face unele website-uri sau pagini sa nu functioneze.

Prin refuzul sau neacceptarea cookie-urilor, website-ul nu va mai putea tine cont de dorintele si preferintele dumneavoastra si nu va opri publicitatea online.

Furnizarea serviciilor de publicitate se vor efectua mult mai usor si mai targetat, afisand doar produsele cu interes mare pentru client.

Se poate urmari mai usor comportamentul clientului pe site si interesul fata de anumite produse.

 

Pentru a afla mai multe informatii despre cookies puteti accesa: http://www.youronlinechoices.com/ro/

GDPR

 

GDPR va fi obligatoriu incepand cu 25 mai 2018, necesitand revizuirea si daca este necesar, corectarea tuturor practicilor de operare a datelor. L-am rugat pe Dl. dr. Juhász Botond, managerul si proprietarului Jutasa Ltd. expert in legistlatie comert online, pentru a rezuma cele mai importante informatii despre GDPR:

https://calculatoare-mag.ro  este pe platforma gestionata de UNAS

Platforma UNAS  si GDPR

UNAS este pregatit pentru tranzitie: cerintele legislative sunt indeplinite de sistem si datorita pregatirilor care au avut loc de luni de zile, cerintele GDPR vor fii compatibile cu platforma GDPR incepand cu data de 25 mai 2018. In acelasi timp, trebuie sa stiti ca chiar daca sistemul pe care il utilizati este conform cerintelor GDPR, asta nu inseamna ca puteti sa va relaxati, deoarece Dvs. va trebui sa efectuati pasii concreti de operare a datelor.

Ce este GDPR

GDPR (General Data Protection Regulation), a fost adoptat de Parlamentul European in aprilie 2016. Spre deosebire de directivele cu care ne-am obisnuit in trecut, Regulamentele Europene nu au nevoie de legi nationale care sa transpuna prevederile in legislatia fiecarui stat UE si intra in vigoare direct din data de 25 mai 2018, fara nicio formalitate, in toate statele Uniunii Europene. Regulamentul reglementeaza drepturile persoanelor vizate, obligatiile controlorilor de date si ale prelucratorilor de date, competentele autoritatilor procedurale etc. GDPR este regula principala pe care un webshop ca operator de date trebuie sa o ia in considerare.

GDPR protejeaza datele personale ale persoanelor fizice (afectate)

GDPR protejeaza dreptul persoanei fizice asupra protectiei datelor cu caracter personal, "datele personale" pot fi interpretate pentru o persoana fizica, o companie nu are date personale sau drepturi pentru date cu caracter personal.

Cine trebuie sa respecte reglementarile GDPR

Toti cei care gestioneaza datele personale ale unei persoane fizice. Exista exceptii de la aceasta, atunci cand operarea datelor este efectuata de persoane fizice numai in contextul activitatilor personale sau cele de acasa, regulamentul nu se aplica acestora. De exemplu, se considera activitate personala sau de acasa, schimbul de emailuri, stocare de adrese, si schimbul de date a retelelor sociale, activitati online. Dar deja pe o administrare de date trebuie sa se aplice reglementarea GDPR

Ce sunt datele personale?

Date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale

Specificatii juridice si informatice

Unul dintre principiile de baza a GDPR este dovada conformitatii, a trasabilitatii si a verificabilitatii. Cea ce inseamna ca Dumneavoastra, in calitate de administrator de date(operator) nu e de ajuns sa fiti in concordanta cu reglementarile, ci trebuie sa le puteti si dovedi. Pe de alta parte, nu va puteti referi ca nu e responsabilitatea Dvs, si ca este de ex. responsabilitatea furnizorului de servicii de gazduire, a platformei eCommerce, a programului de facturarea sau celui care trimite newslettere, etc. Dumneavoastra ca si administrator de date (operator) sunteti responsabil (si pana in ziua de azi asa era). Din aceasta rezulta ca nu doar conditiile de prelucrare a datelor cu caracter personal trebuie sa fie in concordanta cu GDPR, ci si operatiunile informatice si organizatorice sa fie in concordanta cu GDPR.

Cine este administratorul de date(operatorul) in activitatile de baza ale unui magazin online

Compania care administreaza magazinul online sau antreprenorul individual, adica o persoana fizica sau juridica care determina scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal sau in comun cu alte persoane.

Cine este procesatorul de date in activitatile unui magazin online?

In cazul unui magazin online, procesator de date este oricine care prelucreaza date personale conform cerintei administratorului magazinului de exemplu furnizorul de hosting (aici se stocheaza datele personale), Curieratul (primeste numele si adresa destinatarului, furnizorii de servicii newsletter (primesc accees la adresele de mail etc.). Conform GDPR procesator de date este fiecare persoana juridica, fizica, autoritate publica, agentie sau orice alt organism care gestioneaza datele cu caracter personal in numele administratorului de date(operatorului).

Obligatiile magazinelor online in legatura cu GDPR

Magazinul online este obligat sa informeze in prealabil despre prelucrarea datelor cu caracter personal. La cererea persoanei in cauza operatorul este obligat ca sa informeze daca sunt date personale folosite si prelucrate legate de acesta, daca da care este scopul acestora, care sunt categoriile datelor prelucrate, cine sunt destinatarii datelor. Daca persoana in cauza cere aplicarea dreptului de stergere sau cel de fi uitat, atunci magazinul online are obligatia de a face acest lucru. Daca a avut loc un incident de confidentialitate, magazinul online trebuie sa raporteze autoritatii de supraveghere in termen de 72 de ore de la primirea acestor informatii si sa pastreze o evidenta a incidentelor de confidentialitate. Daca incidentul reprezinta un risc ridicat asupra drepturilor si libertatii persoanei fizice, operatorul de date are obligatia sa informeze fara intarziere pe aceasta. Totodata trebuie sa tina o evidenta despre prelucrarea datelor care nu sunt ocazionale.

De ce sa modificati declaratia de prelucrarea datelor cu caracter personal?

Persoana in cauza trebuie instiintata despre fiecare detaliu legat de prelucrarea datelor acestuia, in special cu privire la scopul si temeiul juridic al prelucrarii datelor, asupra dreptului operatorului si prelucratorilor datelor, durata prelucrarii si informatii cine are acces la acestea. Modificarile GDPR se refera in special la drepturile persoanelor vizate: dreptul de a fi uitat si dreptul de a porta datele respective. Si despre acestea trebuie instiintate cei in cauza. Daca participa si un responsabil cu protectia datelor, numele si adresa acestuia trebuie indicate.

Exemple specifice - Trimitere Newsletter

Daca cineva se aboneaza la newsletter in magazinul dvs, atunci trebuie sa fie asigurate conditiile tehnice si legale:

  • Este nevoie de o informare a prelucrarii datelor cu caracter personal, care are continut care este conform cerintelor GDPR si care informeaza persoana respectiva la scopul, temeiul juridic, care dintre datele lui o sa fie folosite, ce drepturi are. Aceasta fiind obligatia administratorului magazinului sa o puna la dispozitie
  • Informarea trebuie sa fie afisata pe situl dvs. chiar inainte de abonare la newsletter, iar persoana in cauza trebuie sa accepte. Aceasta se poate face cu un link catre "Prelucrarea datelor cu caracter personal" si cu un checkbox care nu e bifat. Responsabilitatea lui UNAS este ca checkbox-ul sa fie activabil pe frontend si ca sa aveti posibilitatea sa afisati si lucrul respectiv. Responsabilitatea dumneavoastra este ca sa fie o astfel de informare si sa fie linkuit.
  • Mai tarziu daca persoana se dezaboneaza de la newsletter ea va fi stersa din lista abonatilor si poate va trebui sa stiti sa dovediti ca stergerea sa intamplat. Acest lucru in sistemul UNAS e usor, fiindca lista abonatilor este editabila si se poate exporta in multe formate.

Ce trebuie facut?

Pregatirea implica un numar de procese construite unul pe celalalt, urmand pasii urmatori:

  • Cazurile de prelucrare a datelor trebuie evaluate(cand, de ce, etc.)
  • Aceste prelucrari de date trebuie sa apara si intr-un registru
  • Este necesar sa se determine ce si cum trebuie modificat legat de operarea datelor(procesul si pe site) pe baza GDPR
  • Trebuie create regulile necesare interne si externe
  • Daca este necesar, trebuie numit responsabilul cu protectia datelor
  • Trebuie introdus noul proces de operare a datelor
  • Practica conform GDPR trebuie mentinuta.

Evaluarea cazurilor de tratare a datelor

Practic aceste campuri de input intra in considerare:

  • Instalare de cookie-uri functionale si/sau de marketing la vizitarea paginii (inregistrare adresa IP)
  • Inregistrare, comanda, abonare newsletter
  • Contact(formular sau email), orice popup marketing unde se colecteaza date personale(de ex pentru introducerea adresei de email -> cod cupon, etc.)
  • jocuri cu premii
  • solicitari de garantie, tratare reclamatii privind protectia consumatorilor


Desigur, dincolo de cele enumerate mai sus, pot fi mult mai multe scopuri de operare a datelor, dar cele enumerate acopera functionarea unui magazin online. Trebuie sa luati fiecare tip de operare de date si sa le treceti intrun registru, care contine Baza juridica, scopul, durata, si care date sunt gestionate(nume, cnp, etc.) la fiecare tip de operare.

Ce fel de procesari de date se efectueaza intr-un magazin online

  • Instalare de cookie-uri functionale si/sau de marketing la vizitarea paginii (inregistrare adresa IP)
  • Prelucrari de date pentru a contracta si pentru a indeplini contractul: contact, comanda, facturare, livrare, etc.
  • Prelucrari de date pt scopuri de marketing: aceasta include si trimiterea de newsletter, remarketing, jocurile cu premii, etc.

Care va fi baza legala a operarii datelor in cazul unui magazin online

Schimarea importanta in GDPR este, ca se schimba baza legala a operarii datelor. Un magazin online, tipic efectua operarea datelor doar cu acordul persoanei in cauza, aceasta se schimba partial, fiindca executarea contractului este deja considerat o baza legala de operare a datelor. De exemplu datele operate la implinirea comenzii sau la livrare. Operarea datelor cu privire la marketing raman neschimbate adica necesita acordul persoanei acarei date dorim sa le prelucram. Raman totodata importante datele operate conform legii (tratarea reclamatiilor consumatorilor, tratarea reclamatiilor, facturarea.)

Remarketing Google si Facebook

Remarketingul nu este inca clar si este dificil sa de declarat cine este operatorul de date, administratorul magazinului sau de ex Google. Ceea ce putem preciza este, daca un administrator nu foloseste cookie-uri pentru identificare, atunci operarea datelor personale nu va fi realizata. Dar daca persoana afectata se poate identifica prin cookie-urile folosite, atunci activitatea de remarketing devine o operare de date personale, si este necesar sa pastreze fereastra de acceptare cookie-uri.

Ce este crearea de profiluri?

„orice forma de prelucrare automata a datelor cu caracter personal care consta in utilizarea datelor cu caracter personal pentru a evalua anumite aspecte personale referitoare la o persoana fizica, in special pentru a analiza sau prevedea aspecte privind performanta la locul de munca, situatia economica, sanatatea, preferintele personale, interesele, fiabilitatea, comportamentul, locul in care se afla persoana fizica respectiva sau deplasarile acesteia”. Crearea de profil la un magazine online se poate crea automat in doua feluri. Pe deoparte la crearea contului la o comanda predata, sau cu datele stranse cu ajutorul cookie-urilor. Daca pe aceste date cream automat prelucrare de date, acestea trebuie sa fie conform cu reglementarea GDPR si e obligatoriu ca persoanele a caror date sunt prelucrate sa aiba dreptul si posibilitatea ca sa decida pe deasupra crearii de profil si decizia bazata pe aceasta. De exemplu daca pe baza comenzilor anterioare dorim sa oferim un cupon la client, aceasta o sa fie o decizie bazata pe crearea de profil. In cazul lui google de exemplu care ne arata produse bazate pe baza cautarilor noastre anterioare, nu este luata o decizie clara, dar practicile juridice o sa decida in aceste cazuri.

Drepturile persoanelor afectate

Modificarile din GDPR se refera in special la drepturile persoanelor vizate: A aparut dreptul de a fi uitat, si dreptul de a porta datele personale, si persoanele afectate trebuie sa fie informate. In politica de confidentialitate trebuie trecut ca un nou element, ca datele introduse sunt necesare pentru indeplinirea contractului, informare despre crearea de profil, si ca acordul oricand se poate revoca.

  • dreptul de revocare
  • accesul la datele personale si informatii legate de prelucrarea datelor cu caracter personal
  • dreptul de corectare
  • limitarea operarii datelor
  • dreptul la stergere
  • dreptul de a protesta
  • dreptul de portabilitate

Link-uri utile

Condiții de cumpărare
Conditiile de plata

  Pentru moment se accepta plata ramburs si plata prin transfer bancar OP, livrarea decurge din momentul confirmarii telefonice sau prin email.


  Comanda plasata comanda pana in orele 12:00 se proceseaza in aceiasi zi,comanda primita dupa ora 12:00  se proceseaza in ziua urmatoare.

ATENTIE:Ne rezervam dreptul sa nu livram produsele daca sunt date lipsa pentru identificarea clientului sau a adresei de expeditie.

Conditiile de GARANTIE

Termenul de garantie:


   In functie de produs el poate fi diferit de la 1 an la 3 ani.

   Garantia se acorda la sediul furnizorului. Taxele de transport aferente garantiei se
achita de catre client. Garantia se acorda conform procedurilor, conditiilor specificate in certificat si conform legii. Nerespectarea procedurii de garantie sau a conditiilor acesteia, duce la imposibilitatea preluarii produsului in garantie.

       Preluarea produsului se face in ambalajul, cu documentatia tehnica si toate accesoriile cu care produsul a fost achizitionat. 

      Indiferent de componenta defecta a produsului, cumparatorul preda in garantie ansamblul complet specificat in certificatul de garantie. Lipsa unui document, ambalaj sau accesoriu atrage imposibilitatea de a prelua produsul.

     Garantia se refera la schimbarea sau repararea gratuita a defectelor hardware. In cazul in care situatia intalnita este una software, sau in urma testarii produsul este functionabil sau sunt incalcate conditiile de garantie, remedierea se va efectua contra cost si se va percepe o taxa de manopera de 100 ron / ora.

    Departamentul tehnic va solutiona orice problema de service in termen rezonabil (in general intre 1 – 5 zile)de la receptia produsului.

    Acest termen se poate prelungi pana la 30 de zile daca intervin cauze ce nu tin de activitatea
firmei. In situatia in care se depaseste termenul de 30 zile pentru solutionarea produselor in garantie, cumparatorului i se va inlocui produsul (la valoarea actualizata) cu un alt produs din acceasi categorie.

    Furnizorul nu isi asuma nicio raspundere privind pierderile de informatie soft ce ar putea surveni ca urmare a unor defectiuni, ci doar obligatia de a remedia defectiunile hardware. In caz de defectiune a aparatului, firma nu va putea fii trasa la raspundere pentru aparitia unor defectiuni, societatea avand doar obligatia de a remedia defectiunile hardware.

    In caz de defectiune a aparatului, "Calculatoare-mag" nu va
putea fi facuta raspunzatoare pentru pierderea de timp sau daune morale, nici pentru prejudicii ca si consecinta a acestor pierderi, singura noastra obligatie fiind aceea de a repara sau inlocui echipamentul aflat in garantie.

   Prin urmare, insistam asupra necesitatii salvarii prealabile a tuturor datelor pasibile a fi pierdute, orice reclamatii ulterioare considerandu-se a fi nefondate.

   Garantia produsului se anuleaza daca: indepartati eticheta cu numarul de serie, faceti modificari asupra produsului, fortati depasirea parametrilor, inlaturati sigiliul aplicat de firma.

   Orice modificare se efectueaza de catre personal, modificarile de orice natura efectuate de terti sunt strict interzise si duc la pierderea garantiei.
   Garantia nu se acorda pentru produsele consumabile:

1.Cerneala ink jet daca flaconul a fost desigilat

2 Toner refill daca flaconul a fost desigilat

3 Pentru fuser, cartus, drum unit, rola de transfer, role de tragere a hartiei daca produsul are urme de interventie.

4.Pentru Toner refil, cerneala cartuse, nu se acorda garantie daca clientul nu a furnizat indetificarea echipamentului scris sau telefonic pentru care va fi folosit. 

Datorita procesului de fabricatie a ecranelor LCD/TFT, nu se poate garanta functionarea tuturor pixelilor. Un numar de 3 pixeli albi, 3 negri sau un total de 5 pixeli nefunctionali este considerat in parametrii normali de functionare.

   
    Nu se acorda garantie pentru produsele care s-au defectat datorita instalarii improprii, manipularii necorespunzatoare, defecte provocate in urma utilizarii improprii, folosirii neconforme sau ca urmare a unor socuri electrice suferite.

    Nu se acorda garantie pentru imperfectiuni fizice.

    Nu se acorda garantie pentru niciun produs ce prezinta corpuri straine, bucati de mediu de scriere sparte in interiorul aparatului, contacte lipsa, urme de arsuri sau lichid .

    De asemenea se va refuza receptia in vederea asigurarii garantiei pentru acele produse care nu au etichetele sau sigiliile de garantie intacte si produse la care seriile nu corespund cu cele de pe certificatul de garantie.

   Accidentele de transport sunt responsabilitatea totala a transportatorului, transportatorul certificand conformitatea ambalajului si integritatea produsului prin ridicarea coletelor.

   Coletele trimise in garantie va recomandam sa fie trimise cu valoare asigurata.

    Declaratie de conformitate:conform declaratiei de conformitate primita de la furnizor, certificam faptul ca produsele sunt testate bucata cu bucata conform normelor europene, asigurand si declarand pe proprie raspundere respectarea prevederilor HG nr.457/2003, HG 88/ 2003, HG 497/2003.

    Instructiuni de utilizare: Produsele livrate au in componenta subansamble electronice si mecanice care necesita respectarea cu strictete a conditiilor tehnice generale de instalare si utilizare: tensiunea de alimentare: 220V+10-15%, obligatoriu prize cu impamantare, tensiunea masurata intre carcasa echipamentului si nulul prizei de alimentare (cu aparatul pornit) sa nu depaseasca 1V, frecventa retelei: 50Hz+/-2%, temperatura: 10-35 grC, umiditate: 65% fara
condensare, presiunea atmosferica: 84-107kPa, sediu lipsit de praf, agenti corozivi si vibratii, conectarea intre ele a echipamentelor este permisa doar cand acestea sunt deconectate de la reteaua de alimentare.

    Receptia produselor: se face de catre Cumparator prin personal propriu, acesta avand obligatia de a reclama deficientele calitative, cantitative sau de orice fel in 48 de ore de la receptie, reclamatiile ulterioare fiind considerate nefondate.

    Conditiile certificatului de Garantie sunt considerate cunoscute, agreate si acceptate in
momentul in care curierul sau reprezentantul clientului ridica produsele.

    Sunt de acord cu toate prevederile facturii fiscale, termenii, si conditiile certificatului de garantie. Am luat la cunostinta de informatiile prezentate si consider ca sunt informat complet si corect pentru a achizitiona produsul dorit.

   Taxa depozitare: in situatia in care produsele comandate si platite, nu sunt ridicate din sediul in termen de 10 zile calendaristice de la data facturarii, se va percepe si achita o taxa de depozit in valoare de 10 lei/zi, pana la momentul ridicarii produsului.

   Informatii pentru siguranta dumneavostra: Urmati toate atentionarile si instructiunile care apar pe ecranul monitorului.

   Nu folositi cabluri care nu sunt recomandate de producator. Nu expuneti produsul la umiditate, lumina
soarelui etc.

   Nu plasati produsul in apropierea radiatoarelor sau a altor echipamente generatoare de caldura.     Nu plasati produsul pe suprafete instabile, poate cadea si provoca accidentarea grava a persoanelor din apropiere.

   Nu blocati si nu acoperiti acoperiti suprafata de ventilatie cu niciun fel de material, aceasta suprafata deschisa a carcasei ofera necesarul de circulatie a aerului pentru disiparea caldurii.           Produsul trebuie sa beneficieze, in permanenta, de o ventilatie adecvata.

   Nu introduceti obiecte in interior deoarece puteti atinge fire cu un voltaj
periculos si va puteti electrocuta.

   Nu supraincarcati priza la care este conectat produsul, deoarece pot rezulta
incendii sau socuri electrice.

   Nu incercati sa reparati dumneavoastra produsul deoarece deschiderea carcasei va poate
expune la voltaje periculoase.

   Daca nu folositi produsul pentru un timp mai indelungat, decuplati-l de la sursa de
curent. Decuplati produsul de la sursa de curent atunci cand:

a. Cablul de alimentare este ars sau prezinta avarii.

b.Daca a fost varsat lichid pe produs.

c. Produsul a cazut jos sau carcasa prezinta avarii. Instalati produsul dupa
aproximativ o jumatate de ora dupa ce l-ati receptionat.

   Eventualele diferente de temperatura produc condens si
exista pericolul unor scurtcircuite.

   Curatati ecranul monitorului cu o carpa moale.

   Daca folositi o solutie de curatat geamuri, nu folositi niciun lichid care sa contina solutie anti-statica sau un aditiv similar care poate zgaria suprafata ecranului.

   Recomandare: folosti produsele speciale pentru curatarea ecranului.

   Pozitionati produsul la o distanta suficient de mare incat sa puteti lucra lejer.

   Prezentul certificat se completeaza cu prevederile HG 394/1995.

    Informatiile prezente se considera acceptat de parti prin bifarea casutei "Am citit si sunt de acord cu "Termenii & conditiile".

   
Prin acceptarea comenzii clientul este de acord cu calitatea si pretul produsului.

Returnarea produsului se va efectua pe cheltuiala clientului in cazul in care produsul nu prezita defecte de productie,si este este in afara termenului legal de 14 zile.

Calculatoare-mag

Politica de retur

       Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
        Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.
In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor.
        Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare , in urmatoarele conditii :
-furnizarea unui cont bancar valid pe numele persoanei care a efectuat comanda.
-expediati produsele sau inmanati-le direct noua la adresa strada Tineretului, nr 37H, localitate Dudu, judet Ilfov, cod postal 077040, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile .

-in cazul in care ai cumpãrat mai multe produse de acelasi fel si vrei sã le returnezi pe toate, asigurã-te cã doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptã doar dacã sunt sigilate.  

Poti să renunți la produsul achiziționat și să primești banii înapoi, te rugăm să ne contactezi pentru acceptul nostru prin o declarație de intenție scrisă: pe adresa de e-mail calculatoare.mag@gmail.com

Te contactăm în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai mult de 24 de ore (în zilele lucrătoare). Conform legislatiei în vigoare, în cazul denunțării unilaterale a contractului la distanță, costul returnării produsului revine în sarcina clientului. Ne rezervăm dreptul la refuzarea coletelor trimise cu plata la destinatar. După primirea și verificarea integrității produsului returnat, banii tăi vor fi înapoiați în termen de maxim 14 zile lucrătoare de la verificare.

ATENȚIE! Nu trimite înapoi niciun produs în niciun caz, fără să ne anunți în prealabil! Altfel, riști refuzarea coletului!

Costul transportului este suportat în totalitate de client iar produsele trebuie să respecte condiţiile de retur. Pentru a returna un produs veţi completa formularul de retur. Produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite (trebuie să fie insoţite de documentele originale şi în ambalajul original). 

Returul de produse poate fi solicitat pentru una din următoarele situaţii: 

  • Apariţia unor defecte în perioada de garanţie
  • Produse nefunctionale - dacă produsul este nefuncţional în primele 24 de ore de la recepţia sa, puteţi solicita returnarea produsului în vederea înlocuirii cu un produs nou. Costurile de retur şi livrare a produsului corect vor fi suportate în totalitate de către compania noastră. 
  • Produse nesolicitate - dacă vi s-a livrat alt produs decât cel comandat, vă rugăm să semnalaţi cât mai curând acest lucru pentru a returna produsul greşit şi a fi livrat cel corect. Costurile de retur şi livrare a produsului corect vor fi suportate în totalitate de către compania noastră.
  • Lipsa certificatului de garantie sau factura produsului comandat 

Nu se pot returna produse pentru storno decat in maxim 14 zile de la achizitia lor.


Formularul de retur 
În cazul în care veţi dori returnarea produselor, este necesar să completaţi formularul de retur. Ne rezervăm dreptul de a refuza returul produsului sau de a opri o sumă din valoarea produsului în următoarele situaţii: 
  • deteriorarea ambalajului;
  • uzura produsului; 
  • zgârieturi sau lovituri;
  • desigilare recipientelor de toner ,inkjet cat si laser

Exceptii la RETUR
Exceptiile privind dreptul de retur (nu se accepta returul lor) sunt enumerate exemplificativ, fara a ne limita la urmatoarele (conform art. 16 OUG 34/2014):
-extensii de garantii etc.
-saltelele, decoratiunile si obiectele textile se pot returna doar daca sunt sigilate sau nu au fost indepartate etichetele acestora
-produse de tip comanda speciala, indiferent de categorie aduse in stoc in urma unei comenzi ferme din partea ta sau a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate 

Consumer

ANPC